10 Mayıs 2009 Pazar

Marifetli Yurdanın Marifetli Kızından :)

Fırında Elma Dilim Patates
Fast foodçularda bi dünya paraya yediğimiz elma dilim patatesi yapmak aslında o kadar kolaymış ki. Sadece 5 dakikanızı alıyor. Küçük patateslerden alıp güzelce yıkıyoruz. Ben temiz bulaşık süngerinin sert kısmıyla iyice temizliyorum kabuklarındaki toprakları. Sonra elma şeklinde dilimliyoruz. Fırın tepsisine patatesleri koyup 1 kaşık kadar sıvı yağ gezdirip istediğmiz baharatları ekliyoruz (ben tuz, karabiber, kekik ve pul biber ekledim) patateslerimizi biraz yoğurup baharatların ve yağın iyice karışmasını sağlıyoruz ve fırınımıza veriyoruuuuz.
Kakaolu Kurabiye
Malzemeler
Yarım paket (125g) margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı toz şeker
2 yumurta
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kakao

Önce un ve kabartma tozu dışında tüm malzemelerimizi bir kapta karıştırıyoruz sonra azar azar un ilave ediyoruz karıştırarak. Kabartma tozunu da ekledikten sonra yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyemeye devam ediyoruz. Sonra istediğiniz gibi şekillendirip 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.


Dün anneanneme gittim ve kurabiyenin nescafeli versiyonunu denedik. O da güzel oldu ama nescafe 3ü 1 arada olduğu için ondan gelen şekeri hesaba katmadık o yüzden şekeri birazcık fazla oldu.

2 yorum:

  1. mmmm süper görünüyolar, yarın yap bize de getir:)

    YanıtlaSil
  2. Teyze tarifleri buraya neden yazıyorum? isteyen yapabilsin diye :) yoksa bunu ticarete mi çevirmeliyim. Sipariş üzerine çalışılır :)

    YanıtlaSil