24 Mayıs 2009 Pazar

Yeşil Çay


Annemin en favorilerindendir demek haksızlık olur. Çünkü tek vazgeçilmezidir. Üstelik paket yeşil çaylardan da içmez bilhassa aktardan taze yapraklar şeklinde olanını alır. Acı acı nasıl içtiğini hala bilmiyorum ama çok sağlıklı olduğu kesin.Bakın nelere yarıyor:

Kanser riskini azaltır;kolon,pankreas,rektum,yemek borusu,mesane,mideki sağlıklı hücrelere zarar vermeden, kanser hücrelerinin büyümesini önler.Prostat kanserini azaltır,yumurtalık kanseri ve meme kanserine karşı etkilidir.
Romatoid artrit olanların iyileşmesine yardım eder.
Hipertansiyon riskini azaltır ve kan basıncını ayarlar
Kolestrolü düşürür.
Beyin tümorünü küçültür.
Sigara içenlerde akciğer kanseri riskini azaltır.
Kanser ilaçlarının negatif yan etkilerini azaltır.
Metabolizmayı hızlandırır.
Bağışıklık sisteminin savunma mekanizmasını iyileştirerek,vücudun bakteri ve viruslere karşı savaşmasını sağlar.
Kanın pıhtılaşmasını önleyerek,imme ve kalp krizinin riskinin azalmasına yardım eder.
Böbrek hastalıklarına karşı koruyucudur.
Serbest radikallerin zararlı etkilerini yok eder.
Yeşil çay sakinleştirici etkisi sayesinde yorgunluğun ve stresin azalmasına yardım eder.
Kalp damar hastalıklarına karşı savaşır.
Anti-bakteriyal ve anti-viral özellikleri vardır.
Yeşil çayın içindeki EGCG(epigallocatechin) kuvvetli bir anti-oksidandır.
Menopozun yan etkilerini azaltır.Östrojen etkisi yapan içecekler arasındadır.
Kemikleri yapılandırır. Kemik mineral yoğunluğunu artırır.Yeşil çay kemiğe egsersiz ve kalsiyumla benzer faydalar sağlar.Kemik erimesini önler.
Karaciğeri,alkolden ve diğer zararlı kimyasallardan korur.
Alzheimer,Parkinson gibi hastalıklara karşı korur.
Diş çürümelerini önler
Gribe karşı iyi savaşır.
Gıda zehirlenmelerini önlemeye yardım eder.
Trigliseriti yüksek hastalarının günde iki fincan yeşil çay içmeleri trigliseriti normal seviyeye indirir.
Vücuttaki yağların yakılma sürecini hızlandırır.
Migrene iyi gelir.
İçindeki kafein yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldırır.İdrar söktürür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder